Cresterea narciselor in gradina si in ghiveci

pexels irina iriser 971170 scaled

Narcisele sunt printre primele flori care prevestesc sosirea primaverii. Indiferent de spatiul disponibil, cativa bulbi narcise vor putea fi integrati cu usurinta in decorul exterior al casei, fiind o modalitate deosebita prin care va veti putea bucura de culori vibrante multi ani de acum inainte. Din fericire aceste flori minunate pot fi plantate atat in gradina, cat si in ghivece pentru a va fi alaturi chiar si pe terasa sau balcon, avand posibilitatea de a va bucura de zilele de primavara in cel mai deosebit mod.

Cresterea narciselor nu este dificila, fiind necesar sa aiba doar un sol bine drenat, lumina abundenta si sa fie udate ocazional in cazul in care este un anotimp secetos.

Cultivarea narciselor in aer liber

Selectarea locului potrivit

Alegerea locului potrivit este importanta datorita faptului narcisele au nevoie de un sol aerisit si necesita un loc insorit. Este indicat sa evitati locurile umbrite si extrem de ude pentru a beneficia de o crestere cat mai buna si o inmultire pe masura.

Adancime si distanta de plantare

Atunci cand plantati bulbi narcise in gradina va fi recomandat sa respectati adancimea ce trebuie sa fie de trei ori dimensiunea bulbului, iar spatiul dintre acestia sa fie de aproximativ 10 – 15 cm pentru a permite dezvoltarea radacinii.

Pregatirea terenului

Inainte de plantare este important ca terenul sa fie sapat la o adancime de cel putin 15 cm pentru a permite apei sa se infiltreze mai usor. Compostul poate imbunatati considerabil solul, mai ales daca este sarac, fiind o etapa esentiala pentru a va bucura de flori foarte frumoase.

Divizare

Specialistii in domeniu recomanda ca odata la fiecare 4-5 ani, bulbii sa fie divizati pentru a permite florilor sa se dezvolte corespunzator, fara sa se supraaglomereze. In acest fel veti putea replanta noii bulbi narcise in alte locatii pentru a mari estetica generala a gradinii.

Udarea narciselor

Dupa plantarea bulbilor de narcise veti oberva faptul ca acestia nu necesita o intretinere complexa, avand nevoie doar de apa in perioadele mai secetoase.

Cultivarea narciselor în ghivece

Alegerea ghivecelor potrivite

Recipientele folosite pentru plantarea unor bulbi narcise trebuie sa beneficieze de orificii de drenaj pentru a evita putrefactia bulbilor si sa fie suficient de mari pentru a permite plantei sa se dezvolte armonios.

Ce pamant folosim?

In magazinele de specialitate veti gasi multe tipuri de pamant care sa se potriveasca cu noile flori. Cu toate acestea, se poate folosi si pamant direct din gradina, fiind important sa fie amestecat cu compost pentru a ajuta bulbii sa beneficieze de cat mai multe substante nutritive.

Adancime si udare

Plantarea de bulbi narcise trebuie facuta corect pentru ca plantele sa se dezvolte si sa reuseasca usor sa iasa la suprafata. Adancimea de plantare este de 5 -7 cm sau de aproximativ 3 ori dimensiunea bulbului. Este indicat sa udati in abundenta pentru ca solul sa beneficieze de o umiditate adecvata, permitand bulbului sa se hidrateze si sa creasca corespunzator.

Cresterea si plantarea narciselor, fie in aer liber sau in ghivece este o actiune care poate fi realizata de oricine pentru a se bucura de cele mai frumoase flori de primavara atat in gradina, cat si pe balcon sau terasa.

Exista multe soiuri de bulbi narcise din care puteti alege, selectarea lor putand fi realizata dupa textura, culoare si preferinte personale. Cu putina grija si atentie va veti putea bucura de veselia narciselor in fiecare an, avand la dispozitie posibilitatea de a infrumuseta orice locatie doriti, fie ca ati ales sa le plantati afara sau in ghiveci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *